سفارش تبلیغ
صبا ویژن


منابع طبیعی و محیط زیست و گامهای موثر - شهر خوبان


درباره نویسنده
منابع طبیعی و محیط زیست و گامهای موثر - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
منابع طبیعی و محیط زیست و گامهای موثر - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348307
بازدید امروز : 357
 RSS 

 

به نام خدای خالق طبیعت زیبا 

توجه به حفظ و احیای منابع طبیعی و محیط زیست با سخنان مهم و اظهار نگرانیهای جدی مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین و دست اندرکاران این بخش وارد مرحله نوینی شد. در چند سال اخیر با کمال تأسف، کشور شاهد بی توجهی های شدید به عرصه منابع طبیعی درقالب های مختلف بوده است . 

تبدیل عرصه های جنگلی منابع طبیعی به اراضی کشاورزی ایجاد باغ و ویلا، ساخت وسازدرحریم رودخانه ها، دخالتهای مدیران اجرایی و سیاسی، بی توجهی و ضعف در برخوردهای قانونی وقضایی، نگاه کوتاه مدت و درآمد زای شوراهای محلی ، فرمانداریها و بخشداریها، توسعه و گسترش بی رویه شهرها ، اجرای طرحهای ساخت وساز مسکن ، ایجاد رستورانها و تفریحگاهها درعرصه های بکر طبیعی بدون رعایت ضوابط قانونی . اخذ سندهای غیرمجاز برای عرصه های طبیعی توسط زمینخواران ... احداث چاه های غیرمجاز و برداشت غیرقانونی از سفره ها ، صدور مجوزهای منجر به تخریب از طرف مراکز قدرت همه وهمه اقدامات نادرستی بوده اند که درسالیان دور و نزدیک به ویژه 10سال گذشته برعرصه منابع طبیعی وارد گردیده است . ظاهرا روشها و اقداماتی که تاکنون دستگاههای مسئول در جهت حفاظت اعمال نموده اند، از اثربخشی لازم برخوردارنبوده است 

راه چاره چیست ؟ و چه باید کرد ؟ تا دیگر شاهد این همه تخریب وتضعیف و هدر رفت ثروتهای محدود و ارزشمند زیست محیطی که متعلق به نسل فعلی وهمه نسلهای بعدی است نباشیم. 

نکاتی را براساس اطلاعات و تجارب محدود خود پیشنهاد می‌نمایم که امید است مورد توجه قرارگیرند. 

1 – قوانین مرتبط با حفظ منابع طبیعی در سطح وسیع به جامعه اطلاع رسانی شود و مجریان متناسب با مسئولیت خود و البته هماهنگ و منسجم قاطعانه با همراهی و حمایت دستگاه قضایی و عوامل انتظامی در اجرای کامل آنها اقدام نمایند.

2 – بین دوسازمان اصلی کشور یعنی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان محیط زیست با تشکیل جلسات مشترک و تنظیم تفاهم نامه ها و دستورالعمل های مشترک هماهنگی های منظم ومستمر به عمل آید. به گونه ای که درچارچوب سیاستی واحد هریک مکمل دیگری محسوب شوند.

3 – حریم روستاها و شهرها و حریم عرصه های  منابع طبیعی با نشانه گذاریهای مشخص در نقشه ها و در خور خود عرصه ها کاملاً روشن و تثبیت شود، به گونه ای که همه مردم و دستگاههای اجرایی از آن مطلع شوند و قابل رؤیت باشند و هیچ مقام مسئولی به خود اجازه عبور از حریم را ندهد. اصلاح حریم در موارد خاص و کاملاً  ضروری صرفا با تایید شورای عالی محیط زیست و تصویب دولت امکان پذیر باشد.

4 – هرگونه ساخت وساز در خارج از محدوده قانونی شهرها و روستاها علاوه بر تخریب، با مجازاتهای مؤثر متخلفین همراه باشد و هیچ گونه مماشاتی در حوزه های انتظامی و قضایی رخ ندهد.

5 – آنچه که در برنامه سوم و چهارم برای جبران خسارات به منابع طبیعی در اثر اجرای طرح های عمرانی ضروری مثل راه ، راه آهن ، سد و ... با تقویت و جامعیت و اثربخشی بهتر در برنامه ششم پیش بینی و همه دولت و دستگاه های اجرایی خود را ملزم به رعایت آن بدانند.

6 – فرهنگ درخت کاری ، گسترش فضای سبز، حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از هرگونه تخریب و آلوده سازی محیط زیست با مشارکت مؤثر رسانه ملی ، دانشگاهها ، مدارس ، مطبوعات و فضاهای مجازی به فرهنگ و حساسیت عمومی تبدیل شود. 

7 – تقویت مشارکت همه جانبه مردم بویژه جنگل نشینان ، مرتعداران ، شوراهای شهر و روستا ، شهرداریها و نهادهای غیردولتی به عنوان یک مسئولیت فراگیر اجتماعی تبدیل شود. در این رابطه لازم است همه دوستداران و علاقمندان طبیعت و محیط زیست در تشکیل و تأسیس سازمانهای غیردولتی و کارآمد تلاش نمایند و البته دولت و بویژه وزارت کشور نیز حمایت و همراهی لازم برای ثبت و فعالیت فرهنگی ، اجتماعی آنها فراهم سازد.

8 – در نهایت به نظر می رسد سازمانهای مسئول منابع طبیعی و محیط زیست لازم است  به صورت همه جانبه از نظر نیروی انسانی ، بودجه و اعتبارات تقویت شوند تا نگهبانی این ثروت عظیم را با اقتدار و توانمندی هر چه بیشتر و اثربخش تر به منصه ظهور برسانند.

امید است با اجرایی نمودن مدبرانه سیاست ها و دیدگاهها و تذکرات مطروحه از طرف رهبر معظم انقلاب در همه سطوح ، شاهد حفاظت و احیاء هرچه شایسته تر عرصه ها باشیم .

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 6:14 عصر روز دوشنبه 93 اسفند 18